A murit Col. (rtr) economist Ghiță MOISE! Odihnă veșnică domnule colonel!

Continuă șirul veștilor foarte triste în cadrul Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Colonelul (rtr.) economist Ghiță MOISE, finanțistul de nădejde al Biroului Executiv Central al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”- București, a murit fulgerător și total neașteptat, fără avertismente de boală grave, aproape muncind la biroul său, la vârsta de 89 de ani, în data de 07.09.2021, din cauza unor complicații incompatibile cu viața, cauzate de un accident vascular cerebral major, internat fiind la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Carol Davila” -București.

Colonelul (rtr) Ghiță MOISE s-a născut în data de 04.12.1932, în comuna Gura Ialomiței, din județul Ialomița. După absolvirea școlii generale în comuna natală, a urmat și absolvit cursuile Liceului Teroretic Economic, specialitatea Finanțe. Ulterior a urmat cursurile de pregătire militară și de specialitate în domeniul financiar la Craiova. A ales să profeseze în domeniul militar și timp de peste 45 de ani, în perioada 1952-1997, a activat în cadrul Ministerului Apărăii Naționale, în domeniul financiar-contabil și audit financiar ajungând până la funcția de șef Sectie Investiții, din cadrul Direcției Financiar –Contabile.

În anul 1997, la vârsta de 65 de ani, a fost trecut în rezervă din calitatea de ofițer specialist în cadrul Secției Control/Audit Financiar Intern/Ministerul Apărării Naționale.

De-a lungul celor 45 de ani de carieră militară a servit Armata României, în calitate de ofițer de finanțe, în garnizoanele Petrești/județul Alba, Târgu Jiu, Drăgășani, Focșani și București. A urmat diferite cursuri de pregătire de specialitate ocupând, pe rând, funcții de la ofițer de stat major în domeniul financiar, cu gradul de locotenent, până la funcțiile de ofițer specialist și șef de secție/Direcția Financiar-Contabilă, cu gradul de colonel.

După trecerea în rezervă, din pasiune pentru profesia sa de finanțist și din respect pentru Cultul Eroilor, a activat ca specialist financiar-contabil în cadrul Biroului Executiv Central al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”- București, până în data de 01.09.2021, contribuind la buna funcționare a Asociației, la îndeplinirea menirii și obiectivelor acesteia, precum și la organizarea și executarea acțiunilor dedicate cinstirii memoriei eroilor neamului românesc.

Prin întreaga sa activitate, prin energia, dăruirea, profesionalismul și pasiunea dovedite, colonelul (rtr) Ghiță MOISE a fost un exemplu pentru membrii Asociației.

Pentru meritele deosebite dobândite în întreaga sa activitate profesională, colonelului (rtr) economist Ghiță MOISE i s-au conferit diverse ordine și medalii naționale de către Ministerul Apărării Naționale (pentru reușitele în cariera militară), de către Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” (Emblema de Onoare a A.N.C.E. „Regina Maria”) și i s-au acordat numeroase diplome.

Colonelul (rtr) economist Ghiță MOISE are un fiu, colonelul (r) Marian MOISE și a fost binecuvântat cu iubirea soției și a celor două nepoate.

În aceste clipe triste pentru familie, de pierdere grea pentru noi, prietenii, colegii, și colaboratorii săi, în numele meu personal și al membrilor Biroului Executiv Central al Asociației Naționale Cultul Eroilor Regina ”Maria Maria” transmit 

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să vă dea odihna cea veșnică domnule colonel!

PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI NAȚIONALE CULTUL EROILOR ”REGINA MARIA”

General-maior (r) prof. univ. dr. Visarion NEAGOE

Persoanele care doresc să-i aducă un ultim omagiu d-lui colonel (rtr) economist Ghiță MOISE o pot face la sediul Bisericii ”Sfântul Ilie”, 1, Str. Floare de Gheață, București, Via Bd. Ghencea, Prelungirea Ghencea (după cimitirul Ghencea 3), având în vedere următoarele informații:

–          în data de 08.09.2021:

Ø  începând cu ora 16.00, trupul neînsuflețit va fi depus la capela Bisericii;

Ø  începând cu ora 17.00, desfășurarea slujbei religioase;

–          în data de 09.09.2021, începând cu ora 12.00: funeralii / înhumare, prezentare condoleanțe.

 Articol în proces de completare și actualizare……..

BIROUL EXECUTIV CENTRAL AL ASOCIAȚIEI NAȚIONALE CULTUL EROILOR ”REGINA MARIA”

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.