A.N.C.E.”R.M.” LA CEREMONIILE DEDICATE ZILEI EROILOR/ÎNĂLȚAREA DOMNULUI 2024, ÎN IMAGINI.

Ca în fiecare an, și în 2024, în ziua de joi 13 iunie 2024, reprezentanții Biroului Executiv Central și ai filialelor Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” (A.N.C.E.”R.M.”) au paricipat la ceremoniile militare, religioase și civice dedicate memoriei eroilor noștri, organizate la monumente comemorative și cimitire militare, din țară și din străinătate.

La Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul”Carol I”, alături de reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, Senatului României, Camerei Deputaților, Guvernului României, Corpului Diplomatic acreditat la București, Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, în prezența domnului Ion OPRIȘOR, Consilier Prezidențial, domnului general (r) Nicolae CIUCĂ, președintele Senatului României și domnului general Vlad GHEORGHIȚĂ, șeful Statului Major al Apărării, au participat domnul colonel (r) Gheorghe MATEESCU, prim-vicepreședinte al Biroului Executiv Central al A.N.C.E.”R.M” (aici, alături de colonelul, în rezervă, Ion MOCAN, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu ”General Constantin N. Hârjeu” și colonelul Florin BUCUR, șeful Direcției pentru Relația cu Parlamentul din M.Ap.N.) și

doamna Lucreția NECHIFOR, vicepreședinte  la filiala București a A.N.C.E.”R.M.”

La Monumentul Eroilor Patriei, de la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, a participat domnul  colonel (r) Alexandru OȘCA, purtătorul de cuvânt al A.N.C.E.”R.M.”

La Cimitirul eorilor căzuți în primul război mondial 1916-1919, din Cimitirul Ghencea Militar-București a participat domnul general de brigadă (rtr) Grigore BUCIU.

Târgoviște, la  Cimitirul de Onoare de la Teiș, domnul prof. dr. Cornel MĂRCULESCU, membru al Biroului Executiv Central și al Filialei Dâmbovița a A.N.C.E.”R.M.” a susținut o prelegere dedicată eroilor neamului.

La biserica, școala și primăria din Comuna Dumbrăvești, Prahova a participat domnul colonel (r) Petrea CUJBĂ, membru al Biroului Executiv Central și al filialei Prahova a A.N.C.E.”R.M.”

Aflat într-o stare avansată de degradare, cimitirul din Topleţ, în care sunt înhumaţi aproximativ 70 de soldaţi ai armatelor României și Austro-Ungariei căzuţi în luptele din Primul Război Mondial, a fost curăţat,igenizat, la inițiativa lt. col. Simionel MURARIU,  – președintele filialei Caraş-Severin a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria“-, cu sprijinul prefectului județului Caraș-Severin, Ioan DRAGOMIR, a jandarmilor din cadrul inspectoratului județean, și a primarului comunei Topleț, Ilie HAȘCĂ. Ulterior, prin implicarea autorităţilor locale, au fost amenajate drumul de acces spre cimitir, gardul împrejmuitor și locurile de veci.

Ziua Eroilor a fost  marcată joi, 13 iunie, şi în comuna Topleţ, jud.Caras-Severin, la care au participat,prefectul Ioan DRAGOMIR reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai structurilor judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne, ai Centrului Militar Judeţean, ai  Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria“- filiala Caraş-Severin şi numeroşi copii şi locuitori ai comunei.

La Monumentul Eroilor din comuna Osica de Sus, județul Olt a participat domnul colonel (r) Dumitru ”Ady„ STANCA, membru al Biroului Executiv Central al A.N.C.E.”R.M.” și președintele Asociației Culturale ”Pro Memoria„, alături de reprezentanții Primăriei comunei și elevii Liceului Teoretic ”Ion Gh.ROȘCA”.

La Monumentul Eroilor Români din Cimitirul Central Sofia, Bulgaria a participat domnul colonel (r) Remus MACOVEI, membru al Biroului Executiv Central și președintele filialei Constanța a A.N.C.E.”R.M.”, alături de membrii Ambasadei României în Bulgaria, diplomați și de reprezentanții autorităților bulgare.

 

Și în acest an, ne exprimăm, cel puțin, nedumerirea cu privire la imposibilitatea depunerii unei coroane de flori, în cadrul ceremoniei oficiale, de către ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ CULTUL EROILOR ”REGINA MARIA” de ZIUA EROILOR!!!!!!! Nutrim speranța că, în perioada următoare, situația se va reglementa, pentru ca lucrurile să intre în firescul lor.

Cinste, onoare și respect eroilor români!

”Neamul este etern prin cultul eroilor!

Colonel (r) Nicolae IVAN, vicepreședinte.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL AL ASOCIAȚIEI NAȚIONALE CULTUL EROILOR ”REGINA MARIA”

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.