CENTENARUL EROULUI NECUNOSCUT, COMUNICAT DE PRESĂ, 14 MAI 2023

COMUNICAT DE PRESĂ

 Asociaţia Națională Cultul Eroilor “Regina Maria” a desfășurat, în acest an, o serie de manifestări evocative și comemorative în cadrul Programului cultural-istoric „CENTENARUL EROULUI NECUNOSCUT”.

La 14 mai 1923, într-un ceremonial militar şi religios, orfanul de război Amilcar SĂNDULESCU, elev de liceu militar, a pronunțat cuvintele celebre ”ACESTA ESTE TATĂL MEU”, punând mâna pe cel de-al patrulea sicriu din cele zece depuse în Biserica ”ADORMIREA MAICII DOMNULUI”, din Mărășești. A doua zi, cu un tren special, sicriul a fost transportat la București, fiind depus în Biserica ”MIHAI VODĂ”, pentru slujbă religioasă și pelerinaj.

Pretutindeni, EROUL NECUNOSCUT a fost salutat într-o atmosferă de pietate şi recunoştinţă de mulţimile de oameni ieşite în întâmpinare.

În ziua de 17 mai 1923, în prezența Regelui FERDINAND I, a membrilor Guvernului, a Corpului Diplomatic și a unui public numeros, EROUL NECUNOSCUT a fost depus în mormântul amenajat în Parcul CAROL.

Ca semn al neuitării și prețuirii jertfei ostașilor români căzuți pe câmpurile de onoare, în ziua de duminică 14 mai 2023, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” și filiala sa din București organizează o manifestare simbolică, printr-o  reconstituire istorică a drumului Eroului Necunoscut de la Biserica ”MIHAI VODĂ” la Mormântul din Parcul CAROL, drum parcurs în urmă cu un veac de oficialitățile și populația care au însoțit sicriul cu osemintele EROULUI NECUNOSCUT.

La manifestarea evocativă sunt invitați să participle elevii școlilor, liceelor și colegiilor bucureștene, locuitorii și vizitatorii Capitalei.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina MARIA”, General-maior (r)  prof. univ. dr. Visarion NEAGOE.

Persoană de contact: colonel (r) Alexandru OŞCA , purtătărul de cuvânt al asociației– 0744 359 542

BIROUL EXECUTIV CENTRAL AL ASOCIAȚIEI NAȚIONALE CULTUL EROILOR ”REGINA MARIA”

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.