DEPUNEREA URNEI CU PĂMÂNT COLECTAT DIN REGIUNILE ISTORICE CARE S-AU UNIT CU ȚARA, LA 1918

Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale și al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a organizat Ceremonia militară și religioasă consacrată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918, astăzi, sâmbătă, 17 noiembrie 2018.

Activitatea s-a desfășurat pe platoul din fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia.

Cu această ocazie, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” au depus, în Catedrala Marii Uniri – sala de onoare, o urnă specială cu pământ adunat din toate provinciile istorice româneşti, locuri de jertfă supremă ale ostaşilor români care au căzut pentru România Întregită.

Urna a fost depusă în Sala de Onoare a Catedralei Încoronării și apoi va fi expusă pentru public, timp de trei zile, în pridvorul Catedralei.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național, urmată de un Tedeum de mulțumire și cuvântul de deschidere al domnului general-maior (r) prof. univ. dr.  Visarion NEAGOE, președintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Ulterior, s-a desfășurat o festivitate  de acordare a Medaliei ”100 de ani de la Marea Unire” unor personalități care s-au distins în promovarea valorilor naționale românești pentru cinstirea eroilor României.

La finalul acțiunii, detașamente militare au prezentat onorul distinșilor participanți.

Pentru sprijinul important asigurat desfășurării evenimentului, domnul general-maior (r)  Visarion NEAGOE, președintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, aduce mulțumiri domnului general Nicolae-Ionel CIUCĂ, șeful Statului Major al Apărării, domnului general-maior Ovidiu-Liviu UIFĂLEANU, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, domnului general de flotilă aeriană Viorel PANĂ, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene și domnului general-locotenent Cătălin ZISU, comandantul Comandamentului Logistic Întrunit.

În curs de actualizare ….

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.