DEPUNEREA URNEI CU PĂMÂNT COLECTAT DIN REGIUNILE ISTORICE CARE S-AU UNIT CU ȚARA, LA 1918

Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale și al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a organizat Ceremonia militară și religioasă consacrată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918, astăzi, sâmbătă, 17 noiembrie 2018.

Activitatea s-a desfășurat pe platoul din fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia.

Cu această ocazie, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” au depus, în Catedrala Marii Uniri – sala de onoare, o urnă specială cu pământ adunat din toate provinciile istorice româneşti, locuri de jertfă supremă ale ostaşilor români care au căzut pentru România Întregită.

Urna a fost depusă în Sala de Onoare a Catedralei Încoronării și apoi va fi expusă pentru public, timp de trei zile, în pridvorul Catedralei.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național, urmată de un Tedeum de mulțumire și cuvântul de deschidere al domnului general-maior (r) prof. univ. dr.  Visarion NEAGOE, președintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Ulterior, s-a desfășurat o festivitate  de acordare a Medaliei ”100 de ani de la Marea Unire” unor personalități care s-au distins în promovarea valorilor naționale românești pentru cinstirea eroilor României.

La finalul acțiunii, detașamente militare au prezentat onorul distinșilor participanți.

Pentru sprijinul important asigurat desfășurării evenimentului, domnul general-maior (r)  Visarion NEAGOE, președintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, aduce mulțumiri domnului general Nicolae-Ionel CIUCĂ, șeful Statului Major al Apărării, domnului general-maior Ovidiu-Liviu UIFĂLEANU, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, domnului general de flotilă aeriană Viorel PANĂ, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene și domnului general-locotenent Cătălin ZISU, comandantul Comandamentului Logistic Întrunit.

În curs de actualizare ….

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *