FILIALA DÂMBOVIȚA A.N.C.E.”R.M.” – ANIVERSARE CENTENAR: SOCIETATEA ”MORMINTELE EROILOR CĂZUȚI ÎN RĂZBOI”

Joi, 17 octombrie a.c., în sala ,,Auditorium” a Muzeului Județean de Istorie, Filiala ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria” , a organizat o serie de manifestări dedicate aniversării a  100 de ani de la înființarea Societății,,Mormintele Eroilor Căzuți în Război” -12 Septembrie 1919.

La eveniment au participat: subprefectul județului, doamna Florina MUREȘAN, secretarul general al județului, domnul Ivan Vasile IVANOFF, consilierul eparhial, preot Marian PUIESCU, parlamentari, veterani de război, Asociațiile ,,Tradiția Militară” și ,6 Dorobanți” ai Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița, oameni de cultură, reprezentanți ai Asociației cadrelor militare în rezervă și în retragere din M.Ap.N, S.R.I, M.I, comandanți și reprezentanți ai structurilor militare dâmbovițene, subfilialele teritoriale și cercuri școlare ale ,, Cultului Eroilor”, primari din unele localități dâmbovițene.

Au fost transmise mesaje din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei, autorităților locale și a Garnizoanei Târgoviște. Evenimentul acontinuat  cu o serie de comunicări științifice susținute de către  prof. dr. George COANDĂ și Cornel Mărculescu.

A urmat lansarea ediției album a revistei ,,Eroica”, nr. 3-4/2019, dedicată momentului aniversar, conferirea unor medalii și diplome omagiale pentru merite deosebite în activitatea de cinstire a memoriei și jertfei eroilor neamului românesc.

În finalul evenimentului a fost prezentat un scurt program artistic susținut de corul SeminaruluiTeologic Ortodox ,, Ioan Gură de Aur” din Târgoviște.

Moderator: col(r) Gheorghe Șerban Președintele Filialei

Filiala ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița a   Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”

Biroul Executiv Central al Asociatiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.