ODIHNIȚI-VĂ ÎN PACE, DOMNULE COL. AVĂDANEI!

Continuă șirul veștilor triste care împovărează Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”.

Domnul colonel (rtr.) dr. ing Constantin AVĂDANEI, prim-vicepreședinte al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”- Alba, a decedat ieri, 07.07.2021, la vârsta de doar 68 de ani.

 

Domnul colonel (rtr.) dr. ing Constantin AVĂDANEI, prim-vicepreședinte al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”- Alba, a decedat ieri, 07.07.2021, la vârsta de doar 68 de ani.

Colonelul (rtr.) dr. ing Constantin AVĂDANEI, s-a născut la data de 08.04.1953 în comuna Fântâna Mare, din județul Suceava. A urmat cursurile școlii generale din localitatea Cotu Băii, jud. Suceava, pe care le-a absovit ca șef de promoție (1960-1968), ale Liceului Teoretic nr. 2 din Fălticeni (1968-1972) și ale Academiei Tehnice Militare, obținând diploma de inginer, specialtatea militară ”artilerie și rachete” (1972-1977), iar în 1999 a susținut teza de doctorat și a obținut titlul de ”doctor”.

În perioada 1977-2008 a fost militar de carieră, servind cu demnitate și onoare Armata României în calitate de inginer de artilerie și rachete, ocupând funcția de Reprezentant Militar la Uzina Mecanică Cugir (1977-1999), funcții de conducere în Comisia Teritorială de Reprezentanți Militari-Cugir (2000-2008) și lector universitar la Academia Tehnică Militară (2002-2008), fiind înaintat în grad înainte de termen, de trei ori.

După trecerea în rezervă în anul 2008, timp de 12 ani s-a implicat cu pasiune în viața culturală a județului Alba, astfel: în anul 2009 a devenit membru al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”- Alba și al Asociației Naționale a Cadrelor Militar în Rezervă și în Retragere ”Al. I. Cuza” – Alba, iar în anul 2013 a fost ales în funcția de prim-vicepreședinte al celor două filiale,

S-a dedicat cinstirii memoriei eroilor neamului, în calitate de prim-vicepreședinte al filialei Alba a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”- Alba,  editând mule volume, în calitate de co-autor și publicând articole pe teme de istorie militară, în diferite reviste de specialitate și publicații periodice, în special în revista ”DacoRomânia”, al cărui secretar științific a fost.

Pentru realizările deosebite înfăptuite în toată activitatea sa, atât pe parcursul carieirei militare, cât și în demersurile onorante de cinstire și promovare a istoriei și eroilor neamului românesc, colonelului (rtr.) dr. ing Constantin AVĂDANEI i s-au conferit 5 ordine și medalii naționale, de către Ministerul Apărării Naționale, Medalia Jubiliară ”25 de ani de înființarea A.N.C.E. „Regina Maria”, Medalia Aniversară ”Centenarul Marii Uniri”, de către  Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria” și i    s-au acordat numeroase diplome.

Om de o probitatea morală deoebită, patritot înflăcărat, iubitor al României, colonelul (rtr.) dr. ing Constantin AVĂDANEI, urmașul a doi eroi de război (bunicul, Costache Gh. AVĂDANEI- erou al luptelor de la Mărășești, din anul 1917  și tatăl, Ioan AVĂDANEI, luptător la Odessa în al Doilea Război Mondial) și–a dedicat viața și energia pentru Neam și Țară.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

Dumnezeu să vă dea odihna cea veșnică domnule colonel!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL AL ASOCIAȚIEI NAȚIONALE CULTUL EROILOR ”REGINA MARIA”

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.