OMAGIEREA UNUI EROU PROTEJAT DE DESTIN-Mr. (rtr) BANU V. ION

În data de 01 august 2021, la ceas aniversar, când déjà celebrul veteran de război mr.(rtr). Banu V. Ion, din comuna Glodeni, a împlinit memorabila vârstă de 103 ani,  filiala Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” împreună cu primarul localității, Gheorghe Chiran, am organizat o emoționantă întâlnire la casa sărbătoritului.

Pentru participanții la acest eveniment, poate unic, subprefectul județului Dămbovița, d-na prof. Manea Marinela Daniela, comandantul garnizoanei, domnul col. Cristian Biță, președintele filialei Dămbovița a Veteranilor de Război, domnul col.(r) Viorel Simescu, impactul a fost deosebit, lucru remarcat cu multă eleganță de aceștia.

Sărbătoritul care s-a prezentat într-o formă fizică și un echilibru emoțional desăvârșite a dominat asistența, fiind un comunicator redutabil, prezentându-se ca un adevărat oștean fără să țină cont că temperatura era destul de ridicată.

Emoționat, dar fără sincope, îmbrăcat într-o ținută militară specifică unui ofițer de infanerie din perioada războiului, a dat raportul col. (r) Eugen Burcea, membru al Asociației ”Tradiția Militară”.  Plin de bucurie și satisfacție a mărturisit că este mândru că este pentru prima oară când îmbracă o ținută militară după ce s-a întors  de pe front, ținută ce i-a fost confecționată și dăruită, cu această ocazie, de filiala Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”.

Invitații prezenți au dăruit simboluri cu mare valoare sentimentală pentru un veteran de război mai în vârstă decât veacul, care a participat efectiv pe front la luptele din anii 1941- în Basarabia, 1942- la Cotul Donului, 1944-la Bătălia pentru apărarea Moldovei.

Am avut marea șansă ca în anul 2018 primarul comunei Glodeni, Gheorghe Chiran, să ne prezinte acest erou în viață, născut odată cu MAREA UNIRE. De atunci și până în prezent în toate manifestările publice pe care le-am organizat ne-a fascinat. În toate situațiile a venit purtând însemnul Tricolorului, comoara de suflet a neamului românesc și a cântat Imnul Național. Nu greșesc dacă afirm că avem în fața noastră un patriot de legendă de cea mai aleasă simțire românească nealterată.

Președintele filialei Dâmbovița a A.N.C.E. ”Regina Maria”, Col. (r) Gheorghe ȘERBAN

 BIROUL EXECUTIV CENTRAL AL ASOCIATIEI NAŢIONALE CULTUL EROILOR „REGINA MARIA”

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.