Participare la simpozionul ”Generalul Grigore Bălan – Eroul de la Sfântu Gheorghe”

Colonelul (r) Alexandru OȘCA, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” a participat, în data de 07 septembrie 2023,  la simpozionul cu tema ”Generalul Grigore Bălan-Eroul de la Sfântul Gheorghe”, organizat cu ocazia aniversarii a 79 de ani de la eliberarea orașului Sfântul Gheorghe, de către Armata României, în septembrie 1944.

La activitate au participat și au susținut prelegeri istorici, arhiviști și alte personalități din județul Covasna și din București, printre care amintim: Sebastian Cucu (subprefect), domnul dr. Codrin Dumitru Munteanu (fost prefect),  colonel Dan Mihai Dincă, prof. dr. Ioan Lăcătușu, ing. Ciprian Hugeanu, prof. univ. dr. colonel (rtr) Ion Giurcă, dr. Cătălin Fudulu și alții.

Simpozionul, organizat de Oficiul Național Cultul Eroilor în cooperare cu Prefectura județului Covasna, a prefațat PRINCIPALUL EVENIMENT dedicat anivesării: DEZVELIREA ȘI SFINȚIREA MONUMENTULUI RIDICAT ÎN MEMORIA GENERALULUI EROU GRIGORE BĂLAN, din data de 08 septembrie 2023, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL AL ASOCIAȚIEI NAȚIONALE CULTUL EROILOR ”REGINA MARIA”

 

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.