ADIO, DOMNULE COLONEL TIMOFTE! CONDOLEANȚE SINCERE FAMILIEI!

Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria” anunță, cu regret și nemăsurată tristețe, trecerea în neființă, la numai 67 de ani, în urma unor suferințe cardiace,  a colonelului (rtr) Paul-Valerian TIMOFTE, vicepreședinte al Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, președinte al Filialei Bacău a Asociației, președinte al filialei Bacău a Asociației Naționale a Veteranilor de Război și membru de onoare al Asociației „Diaspora Civică” Italia.

Colonelul (rtr) Paul-Valerian TIMOFTE a fost militar de carieră, servind Armata României, în calitate de ofițer de artilerie, peste 30 de ani, în garnizoanele Tecuci, București, Brăila, Galați, Turnu-Severin, Mîrșa și Bacău.

După trecerea în rezervă, s-a dedicat cinstirii memoriei eroilor neamului prin publicarea, în calitate de autor și coautor, a unor cărți și materiale dedicate unor personalități ale Armatei României, Eroilor Neamului,  a numeroase articole și studii pe teme de istorie militară, în diferite reviste de specialitate și publicații periodice, iar din 2010 este membru fondator al revistei ”Bacăul Eroic”

Personalitate militară cu simț patriotic și dragoste de neam dezvoltate a promovat cinstirea eroilor țării din diferitele poziții ocupate, ca membru al Societății de Științe Istorice, filiala Bacău, membru fondator al Asociației CulturaleStefan cel Mare”, membru fondator al FundațieiIulian Antonescu”.

Din 1996 a organizat manifestările dedicate ”Zilei Eroilor Neamului- Înălțarea Domnului”, din județul Bacău,  ceremonialele militare și religioase  ”Eroii Oituzului”, de la cimitirele Oituz și Poiana Sărată.

Începând cu anul 2014 a organizat manifestarea anuală ”Marșul Eroilor”  la care participă peste 2.000 de copii, membri al Cercurilor ”Cultul Eroilor” .

Pentru eforturile și meritele deosebite în promovarea istoriei României și omagierea eroilor neamului, colonelului (rtr) Paul-Valerian TIMOFTE i s-au conferit peste 30 de medalii și i s-au acordat numeroase diplome.

Col (rtr) Paul-Valerian TIMOFTE a fost cetățean de onoare al orașelor Comănești și Bacău.

A  fost căsătorit și a avut două fiice!

Dumnezeu să vă dea odihna cea veșnică domnule colonel! 

Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

Biroul Executiv Central al Asociatiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.