RAPORT COLEGIAL, DECEMBRIE 2019

Joi, 12 decembrie 2019, conducerea Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” s-a întrunit, la sediul central din Bd. Ion Mihalache, pentru a face un scurt bilanţ pe anul care se încheie şi a contura perspectiva anului 2020.

Aşa cum a rezultat din raportul colegial al preşedintelui A.N.C.E.”Regina Maria”, domnul general-maior (r) prof. univ. dr. Visarion NEAGOE, asociaţia noastră a avut un an bun, în care filialele judeţene au desfăşurat numeroase acţiuni pentru cinstirea memoriei eroilor.

Principalele evenimente ale anului 2019 au fost: adunarea omagială dedicată împlinirii a o sută de ani de la înfiinţarea Societăţii „Mormintele Eroilor Căzuţi în Război”, societate ale cărei tradiţii au fost preluate de asociaţia noastră; Gala Premiilor A.N.C.E. ”Regina Maria”, ediţia a V-a, desfăşurată la Muzeul Militar Naţional „Ferdinand I” în prezenţa unui public select; conferirea, de către Preşedintele României, domnul Klaus Werner JOHANNIS, a medaliei comemorative „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului” pentru contribuția avută la păstrarea vie a memoriei faptelor de arme și a sacrificiului uman consemnat în Războiul pentru Întregirea Neamului, ducând mai departe tradițiile istorice ale celor care și-au făcut datoria față de Patriei.

Cu acest prilej, a fost conferită Emblema de Onoare a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, deocamdată, câtorva dintre cei mai merituoşi lucrători voluntari pe tărâmul Cultului Eroilor ”pentru activitatea susținută și generoasă în procesul de cinstire și promovare a cultului eroilor români”.

Emblema de Onoare este cea mai înaltă distincţie pe care o acordă, potrivit statutului său, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Aceste festiviăți și ceremonii vor continua și pe parcursul anului 2020, când se va conferi și altor președinți de filiale și membri ai A.N.C.E. ”Regina Maria”, remarcați în susținerea și promovarea continuă a misiunii asociației (activități culturale, întreținerea și ridicarea operelor comemorative, cercuri ”Cultul Eroilor”, publicistică, premii, cotizația de 2 %, etc. ).

Exemplare ale Calendarului 2020, dedicate evocării unor evenimente care au marcat recunoșterea internațională a Marii Uniri de la 1 decembrie 2019, vor fi transmise tuturor filialelor asociației.

În holul sediului A.N.C.E. ”Regima Maria” a fost prezentată o miniexpoziție de pictură realizată de domnul general de brigadă (rtr) Petre STOICA, președintele de onoare al asociației.

 Felicitări tuturor membrilor A.N.C.E. ”Regina Maria”!

 Sărbători fericite!. La mulţi ani!

Biroul Executiv Central al Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.