VIZITA DOMNULUI ION I. BRĂTIANU LA SEDIUL A.N.C.E. ”REGINA MARIA”: 10.01.2022

Luni, 10 ianuarie 2022, domnul Ion I. BRĂTIANU, ”ultimul descendent politic al Brătienilor”, a efectuat o vizită de informare la sediul Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, din București.

 Domnul BRĂTIANU, cetățean român, francez și canadian și fost pralamentar în perioada 1990-1993, a fost primit de o echipă a Biroului Executiv Central condusă de către domnul general-maior (r) prof. univ. dr. Visarion NEAGOE, președintele Asociației, constituită din general de brigadă (r) Radu-Şerban DAN, prim-vicepreședinte, general de brigadă (rtr) Grigore BUCIU, colonel (r) Gheorghe MATEESCU, colonel (r) Nicolae IVAN- vicepreședinți și colonel (r) Dumitru ROMAN, redactorul șef al revistei ”România Eroică”.

Pe durata vizitei, distinsului vizitator i s-au prezentat istoricul, obiectivele și priotitățile Asociației, precum și principalele produse și facilități, realizate cu resurse proprii la sediul Asociației: sala de ședințe, biblioteca și opere de artă comemorative (volume de istorie de război, picturi și sculpturi, piese de heraldică) dedicate omagierii unor eroi și personalități marcante ale istoriei naționale.

Domnul BRĂTIANU a propus inițerea unuei colaborări strânse cu Asociația, în conformitate cu obiectivul findamental al acesteia, de promovare a cultului eroilor în România și a solicitat sprijinul și cooperarea A.N.C.E. ”Regina Maria” și a revistei ”România Eroică” pentru realizarea CASEI MEMORIALE dedicate amintirii și cinstirii memoriei generalului genist, geodez și cartograf român Constantin I. BRĂTIANU (1844-1919), membru corespondent al Academiei Române.  Urmașul generalului intenționează realizarea obiectivului comemorativ în garnizoana București, în  palatul retrocedat al familiei BRĂTIANU, situat pe strada Visarion, de lângă Piaţa Romană.

Pe durata vizitei, domnul BRĂTIANU  a oferit bibliotecii Asociaței, în copii, lucrări și reviste retipărite de geodezie, geografie, știință și artă militară, sociologie, istorie militară a poporului român și a primit Monografia Asociației și ultimele două numere aniversare ale revistei ”România Eroică„.

 

În final, vizita a fost apreciată și s-a decis eliberarea unor recomandări care să sprijine și să argumenteze utilitatea realizării operei comemorative CASA MEMORIALĂ GENERAL CONSTANTIN I. BRĂTIANU, bunicul distinsului vizitator.

Domnul general-maior (r) prof. univ. dr. Visarion NEAGOE a apreciat și i-a mulțumit domnului BRĂTIANU pentru vizită și pentru preocuparea în promovarea cultului eroilor în România și a subliniat decizia Asociației de dezvoltare a cooperărăii cu Fundația ”Ion I. BRĂTIANU”, cu scopul nobil, declarat  și asumat de intensificare a cinstirii memoriei eroilor români.

”Neamul este etern prin cultul eroilor”-Nicolae IORGA

Biroul Executiv Central al Asociatiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.