VIZITĂ FRĂȚEASCĂ LA STOICANI, R. MOLDOVA

http://observatorul.md/actual-divers/2019/07/02/60060_live -astazi-este-sfintit-cimitirul-ostasilor -romani-din satul-stoicani

În data de 02 iulie 2019, domnul general-maior (r.) prof. univ. dr. Visarion NEAGOE, președintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, a participat la ceremonia de sfințire a cimitirului eroilor români din comuna Stoicani, raionul Soroca, din Republica Moldova.

Cimitirul a fost construit la inițiativa unor personalități locale, cu implicarea părintelui Mihail MILEA, din Buzău și cu susținerea materială acordată de către Consiliul Județean Buzău.

În acest cimitir, își dorm somnul de veci 78 de eroi români, căzuți la datorie în urmă cu        74 de ani, în luptele crâncene purtate în  această zonă, între Armata română și Armata sovietică.

La ceremonial a participat o numeroasă și distinsă asistență, între care reprezentanți ai autorităților publice locale, episcopul de Bălți-preasfințitul părinte ANTONIE, ofițeri în rezervă și în retragere din Republica Moldova, președintele Consiliului Județean Buzău, domnul Petre Emanoil NEAGU, preoți români, în frunte cu părintele MILEA, adjunctul atașatului militar român la Chișinău.

Pe durata evenimentului, participanții au susținut scurte alocuțiuni.

S-a remarcat prezența consistentă a numeroși copii și tineri, elevi ai școlilor din apropiere, precum și a preoților bisericilor românești din zonă.

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.