ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII, MARTIE 2024

Ziua Internațională a Femeii, Martie 2024

 Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, doamnele, membre ale filialei Municipiului București și cele ale Biroul Executiv Central ale Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” , au fost sărbătorite la sediul asociației, în data de 13 martie 2024.

Domnii prezenți la eveniment au recunoscut că femeia este raza de pace și lumină. Domnul general de brigadă (rtr) Grigore Buciu, președinte interimar al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, a subliniat rolul femeii în civilizația omenirii, spiritualitatea și menirea ei în societate. Cinstirea femeii este și cinstirea neamului nostru, a legământului de iubire, nezdruncinat, puternic și creator. Din toate timpurile femeile au fost cele care au resimțit durerea tuturor războaielor, ele și-au văzut mutilați bărbații, copiii și frații. Pe ele pacea le-a înnobilat și pacea ochilor lor poate fi învățată și azi ca o lecție a iubirii, a iertării.

Domnul colonel (rtr) Petru Gurău, Ex-președintele filialei Municipiului București a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, le-a adresat doamnelor prezente urări de sănătate și felicitări pentru sprijinul acordat în realizarea numeroaselor activități, dovedind de fiecare dată seriozitate, implicare și respect față de eroii neamului nostru. Cuvintele, angajamentele și promisiunile lor au fost în acord cu faptele.

Domnul Nicolae Maxim, flautist la Filarmonica „George Enescu”, a pregătit un emoționant moment muzical la flaut,  pentru această frumoasă zi de primăvară. 

Actrița Doina Ghițescu, a recitat cele mai frumoase poezii dedicate mamei, femeii, iubitei.

Domnul Ghioroiu Marin Voican le-a încântat cu „Omagiu fierbinte pentru Mamă”, cântec compus și interpretat chiar de dânsul.

Doamna Lucreția Nechifor, a transmis tuturor cuvinte de mulțumire în prag de primăvară, speranță și încredere în forța de regenerarea naturii, a legăturii noastre cu trecutul și a continuității în pace și armonie.

Doamnele au primit flori, prăjituri și un mărțișor, simbol al primăverii. Au uitat o clipă de grijile cotidiene, s-au bucurat și au apreciat eforturile organizatorilor de a le oferi un moment de ziua lor, cu totul special!

De organizarea evenimentului s-au ocupat: domnul general brigadă (rtr) Grigore Buciu, președinte interimar, domnul colonel (r) Gheorghe Mateescu, prim-vicepreședinte interimar, domnul plt. adj. pr. (rtr) Nicolae Sanda , membrii Biroului Executiv Central al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” și domnul colonel (rtr.) Petru Gurău, Ex-președinte, doamna Nechifor Lucreția, vicepreședinte, doamna Mariana David, vicepreședinte și domnul Toni Gurău, membrii filialei Municipiului București a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Au răspuns invitației doamnele: Lucreția Nechifor, Mariana David, Ecaterina Mihai, Elena Armenescu, Doina Ghițescu, Raluca Dima, Jeni Stoianovici, Mioara Spiridon, Elena Simescu, Sânziana Giubelan.

Fotografiile au fost realizate de artistul fotograf Romică Zaharia (Roza Zah).

Lucreția Nechifor, vicepreședinte a filialei Municipiului București a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”

LA MULȚI ANI!

PRIMĂVARĂ MINUNATĂ, IUBIRE ȘI PACE TUTUROR DOAMNELOR, MEMBRE ȘI SIMPATIZANTE ALE ASOCIAȚIEI NOASTRE! 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL AL  ASOCIAȚIEI NAȚIONALE CULTUL EROILOR ”REGINA MARIA” 

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.