ZIUA STATULUI MAJOR AL APĂRĂRII: 12 Noiembrie 2022

Cu ocazia sărbătorii zilei Statului Major al Apărări, colonelul (r) Alexandru OȘCA, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale Cultul Eroilor ”REGINA MARIA”, a participat la Sesiunea de comunicări științifice organizată de Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară (ISPAIM) desfășurată  la sediul Palatului Cercului Militar Național, în data de 16.11.2022.

Masa rotundă ”Drumul spre război rece. Dinamici de securitate în zona extinsă a Mării Negre: 1943-1945” a fost coordonată de către Statul Major al Apărării și condusă de către doamna dr. Carmen RÂȘNOVEANU, director al ISPAIM, cu participarea președintelui Comisiei Române de Istorie Militară, colonel (rtr) prof. univ. dr. Petre OTU și a directorului Arhivelor Militare Naționale.

Colonelul (r) Alexandru OȘCA a prezentat comunicarea ”Războiul rece. Reperele începutului” în care a descris convocarea de către Stalin a liderilor din statele satelit, în data de 09.01.1951, când a încercat să reacționeze la crearea NATO (4 aprilie 1949).

Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă frumoasă, fiind prezentate o serie de comunicări interesante, susținute de profesori din București, Cluj-Napoca, Iași, Suceava, Pitești și din Ministerul Apărării Naționale: ISPAIM, Muzeul Militar Național ”Regele Ferdinand I”, Arhivele Militare și Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”.

 LA MULȚI ANI STATULUI MAJOR AL APĂRĂRII!

LA MULȚI ANI REVISTEI ”GÂNDIREA MILITARĂ ROMÂNEASCĂ”!

 Biroul Executiv Central al Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.