ANIVERSAREA VETEREANULUI MARIN ȘTEFĂNESCU-99 de ANI!

Generalul în retragere Marin ȘTEFĂNESCU, venerabil veteran în războiul târgumureșan, a împlinit duminicaă, 10 martie 2019, vârsta de 99 de ani, fiind aniversat în mod deosebit de către camarazii de arme, care își onorează așa cum se cuvine, an de an, colegul mai în vârstă și unul dintre tot mai puțini veterani care încă ne împărtășesc experiența proprie de pe linia frontului, din anii celui de-al doilea Război Mondial.

Clubul tanchiștilor Târgu-Mureș, împreună cu fililalele mureșene ale Asociației Veteranilor de Război, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere și Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” au organizat un cadru festiv pentru a-i fi alături veteranului de război, acum când a pășit în viată cu numărul 100.

Mereu cu zâmbetul pe buze, dovedind prin faptele sale că orice obstacol poate fi depășit cu răbdare și curaj, generalul Marin ȘTEFĂNESCU, promite, din nou, cu emoție, că ne va fi alături și atunci când își va sărbători Centenarul!

Până atunci se va bucura din plin de atenția prietenilor buni de care este înconjurat, gata oricând de povețe și gânduri bune, dar și de a destăinui povești adevărate trăite în grele vremuri, de conflicte armate.

Întreaga sa carieră, meritele militare obținute, eforturile depuse în slujba Patriei, din prima zi  în care a îmbrăcat haina militară, au fost amintite în cadru aniversar, iar numeroase distincții, medalii și diplome i-au fost înmânate, și cu acest prilej, de către președinții Asociațiilor amintite, col. (r) Aurel BOCHIȘ, gl.-mr. (r) Gheorghe POPA, respectiv col. (r) Ioan JUDEA, dar și de către oaspeții de seamă sosiți la festivitatea aniversară, prezent fiind însuși comandantul Batalionului 814 Tancuri Turda , lt.col. Remus FILIMON.

Felicitările și aplauzele au venit din partea a zeci de prieteni participanți, și au fost primite cu emoție, atât de către sărbătorit, cât și de către fiul său, de asemenea prezent, Dănuț ȘTEFĂNESCU, director al Agenției pentru Protecția Mediului Mureș.

Repere ale activității venerabilului veteran:

  • 40 de ani a lucrat în Armată, din care 6 ani pe front;
  • decorat cu Ordinele Naționale ”Coroana României”, ”Steaua României”, ”Apărarea Patriei”, ”Meritul Militar”;
  • i-au fost conferite 24 de medalii de către autoritățile române și sovietice, pentru eroism în timpul celui de-al doilea război mondial;
  • la conducerea Regimentului 236 Tancuri, comandant al Regimentului 6 Tancuri, locțiitor al comandantului Diviziei 6 Mecanizate;
  • a încadrat diferite funcții de responsabilitate în M.Ap.N;

Un militar apreciat de către toți colegii tanchiști pentru calitățile sale deosebite, omenia, modestia, colegialitatea, camaraderia și pentru transmiterea acestora colegilor mai tineri.

Un model de viață, veghind pe altarul Patriei, pregătit întodeauna să-și ajute semenii.

Respect, domnule Marin ȘTEFĂNESCU!

Lia    VINȚELER, Asociatia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Mureș. Colaboratorii de la PUBLICAȚIA ”Zi de Zi”

LA MULȚI ANI DOMNULE GENERAL ȘTEFĂNESCU!

 Biroul Executiv Central al Asociatiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *