COMUNICAT DE PRESA AL ASOCIATIEI NATIONALE CULTUL EROILOR ”REGINA MARIA” LA TRECEREA IN ETERNITATE A MAJESTATII SALE REGELUI MIHAI I AL ROMANIEI

     Asociația Națională Cultul Eroilor “Regina Maria” își exprimă totala compasiune pentru familia regală, profunda tristețe și mâhnire pentru trecerea din această lume în cea veșnică a celui ce a fost ultimul suveran al României, Majestatea Sa Regele Mihai I .

    Prin dispariția sa, se încheie șirul monarhilor care și-au închinat viața poporului român, făcând din România o țară europeană, modernă și imprimându-i direcția de progres și vizibilitatea diplomatică atât de necesare în lumea contemporană.

    În aceste momente, cerurile și inimile noastre se deschid, pentru a-l elogia pe cel care a fost un exemplu demn de urmat pentru militarii de toate gradele care au căzut pe câmpurile de luptă pentru vatra străbună. Să ne amintim pururea de Majestatea Sa, să-l cinstim cu o floare, să le povestim copiilor și nepoților noștri despre înalta sa personalitate!

    Pentru noi, cei care ne preocupăm de conservarea memoriei și glorificarea eroilor căzuți pentru patrie, într-o organizație cu ramificații în toată țara, a cărei patroană spirituală este Regina Maria, Majestatea Sa Regele Mihai I reprezintă salvatorul României care, prin actul de la 23 august 1944, a ferit Țara de distrugeri greu de imaginat.

    Regele Mihai este un reper moral, apărător al valorilor naționale românești, așa cum s-a putut vedea și din ultimul discurs susținut de Majestatea Sa în Parlamentul României, prin care ne-a arătat, cu modestie aristocratică și decență exemplară că țara pe care au apărat-o și clădit-o strămoșii noștri a fost “împrumutată de la nepoții noștri” și suntem datori să le-o înapoiem întreagă.

    Noi, cei care ținem permanent aprinsă ideea de Cult al Eroilor, înțelegem măreția acestui mesaj pe care Regele Mihai I îl lasă spiritualității românești și care va dăinui în conștiința românilor și după mutarea sa la Domnul.

    Prezentăm coondoleanțe și exprimăm solidaritatea noastră, în această grea încercare, membrilor Casei Regale a României și tuturor celor care l-au iubit pe Majestatea Sa.

    Să-l cinstim! Să-l omagiem! Să-l rugăm să vegheze de acolo din împărăția cerurilor, pentru dăinuirea acestei țări și a românității!

    Numele și imaginea Majestății Sale Regele Mihai I al României vor rămâne de-a pururi imprimate în cărțile de istorie și în conștiința Neamului nostru!
Dumnezeu să-l ierte!

                   În numele Biroului Executiv Central,
PREȘEDINTELE A.N.C.E.“REGINA MARIA”
General maior (r)
Prof. univ. dr. Visarion NEAGOE

This entry was posted in Cultură, istorie, Evenimente. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *