DECERNAREA PREMIILOR DRAGALINA – ediția a IV-a, 2017

Miercuri, 14 martie 2018, ora 11.00, va avea loc la Muzeul Național Militar din București festivitatea de decernare a Premiilor DRAGALINA ale Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” pe anul 2017. Manifestarea, aflată la a IV-a ediție, răsplătește anual cele mai bune lucrări literare din domeniul cinstirii eroilor români căzuți pe câmpurile de luptă și evenimente din istoria militară a poporului român.

Anul acesta, membrii juriului Premiilor DRAGALINA au decis să acorde Marele Premiu Virgil Alexandru Dragalina, în valoare de 1000 de dolari SUA lucrării „De la Turtucaia la Budapesta. Prinosul de sânge al militarilor constănțeni în campania 1916-1919”, scrisă de colonelul în rezervă Remus Macovei, Editura Next Book, 2017, Constanța.

Premiul special al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” în valoare de 500 de dolari a fost acordat lucrărilor „Bătălia de la Mărășești, 24 iulie/6 august-21 august/3 septembrie 1917” – autori Dumitru Preda și Nicolae Ciobanu, Editura militară, București, 2017 și „Note de război. 1916 în primul val” de Ioan Marinescu și Irina Nelson, Editura Junimea, Iași.

Cele două premii în valoare de 1500 dolari SUA au fost acordate prin contribuția financiară a familiei dr. Valentin și Opritsa Popa Dragalina, din Elk Grove, Statele unite ale Americii și a familiei dr. Cornel și Nina Dumitriu din New York. Conducerea Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” le mulțumește încă o dată pentru generozitatea cu care au răspuns acestei acțiuni culturale.

La această ediție, juriul a fost alcătuit din prof.univ.dr. Ioan Scurtu, prof.univ.dr. Visarion Neagoe, prof.univ.dr. Ioan Otu, lector univ. dr. Florin Șperlea și generalul de brigadă (r) Grigore Buciu.

This entry was posted in Fără categorie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *