ÎNTÂLNIREA CONDUCERII MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE CU REPREZENTANȚII STRUCTURILOR ASOCIATIVE DIN DOMENIUL APĂRĂRII

Luni, 30 decembrie 2019, domnul general-maior (r) prof. univ. dr. Visarion NEAGOE, preşedintele Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” și domnul col. (rtr) Gheorghe MATEESCU, vicepreședinte, au participat la întâlnirea de informare a conducerii Ministerului Apărării Naționale, cu structurile asociative din domeniul apărării, la care au participat domnul Nicolae – Ionel CIUCĂ, ministrul apărării naționale, domnul general-locotenent Daniel PETRESCU, șeful Statului Major al Apărării, doamna Simona COJOCARU, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, precum și reprezentanți ai structurilor cu responsabilități în domeniu.

Cu acest prilej, reprezentanții A.N.C.E.”Regina Maria” au prezentat și susținut acțiunile asociației desfășurate pentru cinstirea memoriei eroilor români, în sprijinul Ministerului Apărării Național,  precum și nevoile de sprijin pentru dezvoltarea cooperării bilaterale.

În cuvântul său, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat faptul că este necesar un dialog susținut și coerent, Ministerul Apărării Naționale fiind implicat activ în soluționarea problemelor semnalate de structurile asociative ale cadrelor militare în rezervă și în retragere.
„Abordarea aceleiași problematici de către un număr foarte mare de asociații scade eficiența demersului, lipsa consensului în stabilirea temelor prioritare și a cursurilor de acțiune aferente făcând și mai dificil procesul de rezolvare al acestora. Am încurajat și susțin organizarea mediului asociativ într-un forum care să abordeze problemele unitar, pe proiecte, și care să poată veni cu soluții și propuneri care să rezolve și aspectele de inechitate apărute între cadrele militare în rezervă și în retragere”, a susținut ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

În urma discuțiilor consultative, ministrul apărării naționale Nicolae-Ionel Ciucă a dispus ca, până la data de 15 ianuarie 2020, să fie definitivat Planului de măsuri pe anul 2020 cu activităţile desfăşurate de MApN pentru îmbunătăţirea cooperării cu structurile asociative ale personalului militar în activitate, în rezervă și în retragere și ale veteranilor de război, precum şi cu cele care activează în domeniul cultului eroilor, iar acesta să includă și propunerile transmise de către reprezentanții structurilor asociative pe timpul întâlnirii de astăzi. De asemenea, ministrul a afirmat că „numai împreună putem găsi soluții și tot împreună le putem pune în practică”.

Biroul Executiv Central al Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *