Președintele ANCERM, domnul general-maior prof. univ. dr. Visarion NEAGOE s-a stins din viață!

În ziua de 13 iunie 2023 s-a stins din viață Generalul maior Visarion Neagoe, Președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Biroul Executiv al Asociației își exprimă regretul profund pentru această grea pierdere.

Suntem alături de familia îndurerată!

Generalul Visarion Neagoe este o personalitate remarcabilă a Armatei Române, absolvent al Liceului Militar „Dimitrie Cantemir” (Breaza), Școlii Militare de Ofițeri Activi de Artilerie Antiaeriană (Brașov), Universității Naționale de Apărare, Colegiului Național de Apărare, al unor Colegii de Apărare ale ONU, NATO și SUA.

A îndeplinit funcții importante în Armata Română, de la comandant de pluton la comandant Comandament Operațional Întrunit, precum și în comandamente din teatrele de operații externe.

A fost profesor universitar, autor de lucrări și studii de specialitate, conducător de doctorat, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

În calitate de președinte,  a condus timp de 10 ani activitățile Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, în ultimii 10 ani, cu profesionalism, dăruire și rezultate remarcabile!

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească la loc de cinste!

Biroul Executiv Central al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”

PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR 

la Cimitirul militar ”Ghencea” 3 (str. Drumul Cooperativei): 

  • MIERCURI, 14. 06.2023, după ora 15.00: corpul neînsuflețit va fi depus la capela cimitirului;
  • JOI, 15.06.2023, ora 14.00: oficierea slujbei ”Citirea Stâlpilor”;
  • VINERI, 16.06.2023, ora 17.00: Omagiu adus de membrii Biroului Executiv Central, Cercul ”Cultul Eroilor”- Viilor, Filiala București a asociației, prieteni, camarazi și colaboratori;
  • SÂMBĂTĂ, 17.06.2023, începând cu ora 11.00: desfășurarea  ceremonialului militar și slujba religioasă de înmormântare.

CARTEA DE CONDOALEANȚE  SE AFLĂ EXPUSĂ ÎN HOLUL SEDIULUI ASOCIAȚIEI, VA FI PREZENTATĂ LA ȘEDINȚA CONSILIULUI DIRECTOR, DIN DATA DE 21 IUNIE 2023 ȘI VA FI PĂSTRATĂ LA SEDIUL ASOCIAȚIEI, TIMP DE 40 DE ZILE, PENTRU CA APROPIAȚII, CAMARAZII, PRIETENII ȘI COLABORATORII SĂ-ȘI POATA EXPRIMA, ÎN SCRIS, APRECIEREA, OMAGIUL ȘI ADMIRAȚIA PENTRU CEL CARE A FOST GENERALUL VISARION NEAGOE, PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI NAȚIONALE CULTUL EROILOR ”REGINA MARIA” ÎN ULTIMII 10 ANI!

 

MESAJE:

Suntem întristați de decesul Generalului Visarion Neagoe, președintele ANCE”RM”. În anii recenți în care familia noastră a instaurat și sponsorizat Premiul “Sublocotenent Ioan R. Marinescu” am beneficiat de sprijinul lui statornic și am împărtășit bucuria cu care el a promovat această acțiune de valoare în spațiul cultural al țării.Prin prestigiul și prețuirea pe scala națională, Premiile ANCERM vor onora în continuare aportul lui durabil.

Sincere condoleanțe conducerii ANCE”RM” și familiei Generalului Visarion Neagoe.

Irina Nelson
John Nelson
Sorin Novac
(familia eroului Sublocotenent Ioan R. Marinescu)

 

L-am simțit mereu aproape! Un om brav, patriot, un om cinstit, inteligent, cald, devotat, un suflet deosebit! Inima mea e în rugăciune!

Dormi în pace, drag prieten!
Dumnezeu să-ţi lumineze căile eternităţii!

Cu lacrimi,
Opritsa Dragalina-Popa, California, SUA

 

Primiţi,vă rog, şi transmiteţi tuturor celor de la Asociaţie, condoleanţele noastre la trecerea celui ce a fost Generalul Visarion Neagoe.

Regret că nu l-am cunoscut mai îndeaproape, dar cuvântul său scris era robust şi cald.

Dumnezeu să-i dea odihna veşnică!

Cornel Dumitriu, New York, USA

 

Stimați camarazi,

astăzi, 13 iunie, ne-a părăsit pentru totdeauna, trecând la cele veșnice, camaradul nostru  generalul-maior (ret.) Visarion NEAGOE, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”. Generalul-maior (ret) Visarion NEAGOE era membru al ADMRR din anul 2011. La 5 ianuarie a.c. a împlinit 69 de ani.  Trupul neînsuflețit va fi depus în cursul zilei de miercuri, 06.iunie.2023, după ora 15.00, la Capela Cimitirului militar ”Ghencea” 3 (str. Drumul Cooperativei) iar ceremonialul militar și slujba religioasă de înmormântare sunt prevăzute pentru sâmbătă, 17.06.2023, începând cu ora 11.00.

Consiliul director va depune o coroană de flori.

Condoleanțe familiei îndoliate!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

CONSILIUL DIRECTOR al ADMRR „Al. I. Cuza”

 

 ASOCIAŢIA NAŢIONALĂA CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE DIN MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Cu statut  de utilitate publică conform  H.G. 869/2007Str. Elie Radu nr. 2, sector 5, Bucureşti Telefon: 021 314 26 99; fax: 021 311 89 60E-mail: secretariat.ancmrr@gmail.com Website: www.rezervistimai.ro

 PREȘEDINTE

CĂTRE ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ CULTUL EROILOR “REGINA MARIA”

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Stimați și iubiți camarazi,

Am luat la cunoștință cu adâncă durere și întristare despre trecerea, prematură, în neființă a domnului președinte, general-maior în retragere, prof. univ. dr. Visarion Neagoe, un om de o valoare deosebită, modest, bun camarad și luptător neobosit pentru cinstirea Eroilor Neamului Românesc.

În numele meu și al conducerii Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne vă adresez Dumneavoastră și familiei grav afectate de această plecare neașteptată dintre noi, sincere condoleanțe și îndemnul de a trece cu bine peste această grea pierdere pentru familie și pentru noi toți cei care l-am cunoscut, iubit și apreciat. Amintirea sa va rămâne veșnic în memoria și inimile noastre.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace.

Cu sentimente de respect și pioșenie,

Președinte

General cu patru stele, în retragere,

Ioan HURDUBAIE

 

Filiala Județeană Gorj ,,General Ioan Culcer” a ANCMRR “A.I. Cuza”

Am aflat cu tristețe fără margini despre trecerea la cele veșnice a d-lui General-maior (rtr) prof. univ. dr.Visarion NEAGOE.

De azi înainte îl vom păstra doar în inimile noastre, singurul loc de unde nu va mai pleca niciodată. 

Odihnească-se în pace!

Membrii filialei județene Gorj a ANCMRR“A.I. Cuza” – București transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate.

Pios omagiu! 

 Col. (r) Emanuel BĂRBULESCU, Președintele Filialei Județene Gorj, “General Ioan Culcer”

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.