RESPECT, RECUNOȘTINȚĂ, PREȚUIRE ȘI LA MULȚI ANI VETERANILOR DE RĂZBOI-29 Aprilie 2021

MESAJUL PREȘEDINTELUI ASOCIAȚIEI NAȚIONALE CULTUL EROILOR ”REGINA MARIA”, CU OCAZIA ZILEI VETERANILOR DE RĂZBOI 29 APRILIE 2021.

 La 29 aprilie 2021 sărbătorim, în condițiile restrictive generate de pandemia Covid-19, Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007.

Astăzi îi omagiem pe eroii și veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial pentru curajul, patriotismul și jertfele lor din luptele pentru apărarea unității, independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României.

Semnificaţia specială a Zilei Veteranilor de Război constă în refacerea legăturii dintre generații prin care se încearcă înțelegerea patriotismului, onoarei, demnității și eroismului rememorând faptele de vitejie ale înaintașilor noștri pentru apărarea țării.

Veteranii de război și familiile acestora ne-au învăţat ce înseamnă dragostea de ţară, ne-au oferit modele de comportament patriotic care reprezintă un reper pentru noi, participă la educarea tinerei generații care învaţă să preţuiască și să apere libertatea şi contribuie la promovarea valorilor noastre naționale.

România, din păcate, mai numără azi puțin peste 2600 de veterani, supraviețuitori ai celui de-al doilea război mondial, pentru care societatea românească nu arată respectul și recunoașterea cuvenite, cu excepția Ministerului Apărării Naționale și a unor structuri asociațive din domeniul apărării care, constant, se îngrijesc de cinstirea eroilor și de rezolvarea problemelor stringente ale acestora.

Pentru cinstirea veteranilor de război, Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”-A.N.C.E. „R.M.”, cu sprijinul membrilor, simpatizanților și colaboratorilor din cadrul Biroului Executiv Central, al filialelor județene și a municipiului București organizează, desfășoară și participă permanent la activităţi specifice destinate cinstirii și recunoașterii meritelor și a sacrificiilor realizate înainte, pe durata și după cel de-al doilea război mondial cum sunt: sprijin material, aniversări, comemorări ale veteranilor de război; acordarea Premiilor Anuale ale Asociației celor mai bune lucrări având ca domeniu de cercetare participarea Armatei Române în  războiul din 1941-1945 (memorialistică de război, biografii ale unor personalităţi militare; soarta prizonierilor de război; militari dispăruţi pe front; monografii ale unor opere comemorative de război, etc); articole și reportaje publicate în revistele ”România Eroică” și în revistele editate de filiale; spectacole dedicate, comunicări științifice, adunări solemne la care sunt invitați permanent reprezentanții veteranilor de război; promovarea imaginii veteranilor prin cooperarea strânsă cu Ministerul Apărării Naționale și cu Biserica Ortodoxă Română, ai căror conducători sunt președinți de onoare ai A.N.C.E. „R.M.”; construirea, refacerea și îngrijireaa unor morminte, cimitire şi opere comemorative ale eroilor şi veteranilor de război, din țară și din afara teritoriului național; cooperarea cu organisme și structuri asociative naționale și internaționale în organizarea unor evenimente specifice.

Cu ocazia Zilei Veteranilor de Război–29 aprilie 2021, în numele meu personal, al membrilor și simpatizanților Asociației Naționale Cultul Eorilor ”Regina Maria”, mulțumesc tuturor veteranilor de război, văduvelor de război, văduvelor și urmașilor veteranilor de război pentru modul demn și onorant în care au depășit multiplele momentele dificile ale existenței, îmi exprim respectul, prețuirea și recunoștința pentru patriotismul, curajul și sacrificiile dovedite din anul 1940 şi până astăzi, adresez îndemnul de a vă proteja de infectarea cu virsusul Sars-Cov-2 și urez tuturor sănătate, bucurii, beneficierea de condiții de viață demnă și onorantă, noroc și LA MULȚI ANI!

 ONOARE și PATRIE! 

NEAMUL ESTE ETERN PRIN CULTUL EROILOR!

 PREȘEDINTELE A.N.C.E.”REGINA MARIA” 

General-maior (r) prof. univ. dr. Visarion NEAGOE

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *