ZIUA REZERVISTULUI MILITAR/ZIUA A.N.C.M.R.R.: 31 Mai 2020

Primul eveniment al datei de 31 Mai 2020 îl constituie sărbătorirea „Zilei Rezervistului Militar”, aniversare instituită prin H.G. nr.464/2010, reînnoind tradiția existentă din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, prin „Legea asupra poziţiei ofiţerilor”/31. Mai 1864, act care dă identitate, valoare şi sens corpului cadrelor militare în rezervă, tradiție întreruptă de autoritățile comuniste în 1948.

Astfel se recunoaște importanța națională și socială a profesiei militare în general și a militarilor în rezervă și în retragere, în special, care reprezintă o categorie socio-profesională distinctă, vector de promovare a imaginii Armatei României și care, de-a lungul carierei au contribuit în mare măsură la integrarea Armatei României în NATO, la reprezentarea României cu demnitate, onoare și aprecieri repetate în plan internațional, la succesul misiunilor internaționale și operațiilor din ultimele decenii, la care au participat militarii români în Albania, Irak, Afganistan, Bosnia-Herțegovina și Kosovo, sub mandat NATO sau UE, precum și în alte misiuni în Africa și Asia, sub mandat ONU.

În acest an sărbătorim un deceniu de la reinstituirea Zilei Rezervistului Militar, în condiții restrictive, cauzate de pandemia Covid-19 și în momente grele pentru cei care și-au servit Patria și Poporul timp de decenii, cu mari sacrificii, patriotism, responsabilitate și curaj și care în continuare se află în slujba Armatei și României, în cadrul diferitelor asociații și fundații din domeniul militar, când rezerviștii militari sunt tratați cu indiferență și atacuri repetate și neadevărate de aleșii naționali, prin decizii politico-financiare prin care se încalcă, uzurpează și se confiscă drepturile de facto și de jure ale rezerviștilor, drept răsplată că au ales să apere țara ”chiar cu prețul vieții”!.

Cu acest prilej, Biroul Executiv Central al Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” transmite tuturor militarilor în rezervă și în retragere, care au servit și continuă să servească Patria, preţuirea, respectul și recunoștința pentru modul în care și-au respectat jurământul dat, punându-și viața în slujba țării, mulțumiri pentru cele realizate în cariera activă în Armată, profesionalismul, onestitatea, integritatea morală, loialitatea față de țară de care au dat dovadă și urările de sănătate, bucurii, succes în toate acțiunile și demersurile asumate, credință și speranță pentru viitor!

 LA MULȚI ANI TUTUROR MILITARILOR ÎN REZERVĂ ȘI RETRAGERE!

CU RESPECT ȘI PREȚUIRE!

Al doilea eveniment al zilei în reprezintă sărbătorirea a 30 de ani de la înființare și 95 de ani de tradiții și realizări ale „Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere” (A.N.C.M.R.R.).  

Biroul Executiv Central al Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” transmite A.N.C.M.R.R. mulțumiri pentru buna cooperare bilaterală, își exprimă convingerea în dezvoltarea relațiilor viitoare și urează tuturor membrilor, simpatizanților și susținătorilor Asociației bucurii, sănătate, noroc, viață prosperă alături de cei dragi, curaj și împlinirea obiectivelor statutare, în folosul militarilor în rezervă și în retragere!

LA MULȚI ANI A.N.C.M.R.R.!

Biroul Executiv Central al Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *